Wie zijn wij?

Hallo,

 

Wij zijn Els, Jasmine en Mieke, jeugdmonitoren van de Binkse Ruilclub. Wij zijn al jaren op één of andere manier met jeugdfilatelie bezig.

 

Mieke begon zelf met jeugdfilatelie in 1996 toen ze 8 jaar oud was. Ze sloot zich aan bij de jeugdwerking van de Binkse Ruilclub. Mieke startte een verzameling op rond muziek, die al snel uit zijn voegen groeide. Haar verzameling werd opgesplitst in een verzameling over muziekinstrumenten en een verzameling over een tijdreis doorheen de klassieke muziek. Toen deze verzameling enkele jaren later internationaal tentoongesteld werd, startte Mieke met een derde verzameling rond kinderrechten. Toen Mieke ouder werd, hielp ze andere jeugdleden mee met het opstarten van verzamelingen en werd ze uiteindelijk mee jeugdmonitor.

 

Els, de moeder van Mieke, moedigde dit alles aan en werd meer en meer opgeslorpt in de jeugdwerking van de Binkse Ruilclub. Tot de jeugdmonitor van de ruilclub ermee stopte en zij het roer overnam samen met een collega. Enkele jaren later bleef ze alleen over als jeugdmonitor in de Binkse Ruilclub. Els ontwikkelde een cursus met lesmateriaal over thematische filatelie. Deze cursus werd ook als basis van de lesjes op deze website gebruikt.

 

Jasmine is al sinds haar 9 jaar filatelist. Ze sloot zich aan bij Stampilou en ging tot haar 16 jaar naar de jeugdstand van Vereniging Organisatie Verzamelbeurzen Veluwe (V.O.V.V) op Antwerpfila in Antwerp Expo. Daar is zij nu ook jeugdmonitor. 

Jasmine is jarenlang op zoek geweest naar een postzegelclub als de Binkse Ruilclub, waar ze kon leren hoe je een thematische verzameling moet opbouwen. Toen ze in 2015 aankwam bij de Binkse Ruilclub, werd ze met open armen ontvangen in het team van jeugdmonitoren, waar ze haar kennis deelt met de jeugd en samen met hen een thematische verzameling opbouwt. Intussen heeft Jasmine een thematische verzameling opgebouwd over de evolutie van de zeearendfamilie en een tweede verzameling over deze fascinerende roofvogelfamilie is ook al in de maak.

 

Els, Mieke en Jasmine begeleiden elk jeugdlid op zijn/haar niveau bij het opbouwen van een thematische verzameling. Er worden regelmatig lesjes gegeven, samen werken we aan de clubverzamelingen en elk jeugdlid werkt op zijn/haar tempo en op zijn/haar niveau aan een eigen thematische verzameling. Elk jeugdlid is welkom, of hij/zij nu hoogbegaafd is of een verstandelijke beperking heeft, iedereen kan aan jeugdfilatelie doen.