Interessante linken en bronnen

De ruilclub waar wij deel van uitmaken, de Binkse Ruilclub te Turnhout, heeft ook een eigen website. Hier vind je meer informatie over de ruilbeursen en evenementen die door de club worden georganiseerd.

 

Stampkids is een Nederlandse online internetclub voor kinderen en jongeren tot 17 jaar. Op hun website vind je allerlei informatie over postzegels verzamelen. 

 

Een andere Nederlandse website die erg interessant is voor kinderen en jongeren, is Stamptrade.nlVia stamptrade kan iedere postzegel verzamelaar gratis lid worden en 1 op 1 zijn dubbele postzegels ruilen met de ruim 400 leden.

 

Op deze website, Philandria.eu, vind je vanalle informatie over nieuwe postzegeluitgiften, iets oudere postzegels, maar ook over de evenementen die gaan plaatsvinden in Europa in de nabije toekomst.

 

De Koninklijke Landsbond der Belgische Postzegelkringen vzw. (KLBP) is een landelijke federatie die meer dan 275 postzegelkringen verenigt. Ook de leden van Filakids worden ingeschreven als lid van KLBP, waardoor ze kunnen deelnemen aan tentoonstellingen en evenementen georganiseerd door KLBP. Op de website van KLBP vind je meer informatie over hun activiteiten.

 

Bephila is een samenwerking tussen bpost, KLBP en de Belgische Beroepskamer van Postzegelhandelaars. Het doel van deze samenwerking is filatelie promoten. Meer informatie hierover vind je op hun website.