Inleiding

Hé, jij daar,          

Ja jij, 

Ben jij ook tussen de 5 en de 18 jaar oud ?  Ja?   En ben jij eigenlijk ook erg geïnteresseerd in die postzegels?    

Oh, je weet niet goed hoe je daaraan moet beginnen?

Wel, dan ben jij natuurlijk ook van harte welkom op onze maandelijkse bijeenkomsten.

 

Iedere vierde zondag van de maand komen we samen in school van het HIVSET, Apostoliekenstraat 4 in Turnhout, tijdens de Binkse Ruilbeurs van 9.30h tot 11.30h,  behalve in de maanden juli en augustus, want dan gaan we met vakantie.

Op die bijeenkomsten komen verschillende onderwerpen aan bod: soorten zegels, afstempelingen, gomsoorten…. Maar we werken ook aan een eigen verzameling: eerst met voorbeeldbladen en stilaan werken we ons eigen thema uit: een beeldverhaal met postzegels. Om hier alle finessen van te leren, werken we met de groep ook aan groepsverzamelingen met allemaal materiaal van de club. Hoe we dit aanpakken kan je dan nadien ook met je eigen themaverzameling doen.

Je ziet: postzegels verzamelen is niet alleen verzamelen maar er komt heel wat meer bij kijken, wat het boeiend en leerrijk maakt.  

Vaak doen we ook een tussendoortje. Zo knutselen we ook filatelistische spelen in elkaar zoals een aangepaste sjoelbak, een kwartet met postzegelmateriaal,  een memospel,... Af en toe worden we al eens uitgedaagd voor een één tegen allen, of een andere kwis waarmee we dan mooie prijsjes kunnen winnen.

 

Dus, begint het al te kriebelen, kom dan gerust eens kijken en meedoen.  

Postzegel


...

Oei, je woont niet in de buurt van Turnhout? Wel dan kan je vanaf nu ook via internet meedoen!

...

Als je lid wordt, krijg je toegang tot heel wat lesjes waar stap voor stap alle geheimen van de filatelie worden uitgeklaard. En zit je ergens mee vast... geen probleem, dan mail je even naar Binkie of Bipoje zodat zij je verder kunnen helpen via mail.

En als je zo al een eerste ontwerp hebt gemaakt van je eigen verzameling, kunnen zij je vast wel heel wat tips geven. En voor je het weet, kan je een eerste keer deelnemen aan een echte tentoonstelling! 

 

Misschien tot dan!Postwaardestuk

Jeugdmonitoren Mieke, Jasmine en Els